چگونه از هشت اشتباه عمومی طراحی وب که موجب صدمه به سئو میشود اجتناب کنیم؟
سئو یا به عبارت دیگر بهینه سازی برای موتور های جستجو ( SEO – Search Engine Optimization ) برای هر کسب و کار و پیشه ای که فعالیت آنلاین دارد مهم است . بسیاری هنوز نمیدانند که اصول و پایه های سئو باید در هنگام طراحی و ساخت وب سایت انجام گیرد و نه پس از آن.
ما همگی روی این مسئله توافق داریم که بهترین وب سایت ها، باید هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو طراحی گردند. به عبارت دیگر نباید زیبایی یک وب سایت، باعث ندیدن و فراموشی عملکرد فنی آن گردد و برعکس.
در ادامه شما میتوانید هشت اشتباه عمومی را در سایت خودتان بررسی فرمایید که باعث میشوند رعایت نابجا و تاکید غیر حرفه ای، روی زیبایی وب سایت ، امتیاز بالای رتبه بندی صفحات وب سایت در موتورهای جستجو ، به فراموش سپرده شوند.
1- سئو و اشتباه اول – فراموشی تگ H1 ( مخصوصا در صفحه خانه )
وب سایتی را تصور کنید با یک عکس زیبا و قشنگ زمینه ، به همراه یک فونت قشنگ و حساب شده و یک طرح رنگ آمیزی شده دقیق. مرور این وب سایت مانند قدم زدن در یک باغ زیبا است.
اما بدی آن اینجاست که هیچکسی نمیتواند آن را در موتورهای جستجو پیدا کند.چرا؟ زیرا اکثر طراحان و توسعه دهندگان وب سایت ، عناصر ضروری سئو را در طراحی به فراموشی سپردند.
شایع ترین این ایراد ، حذف تگ H1 ( آنهم در صفحه اول ) است.زیرا به نظر می آید هیچ جایی برای این تگ وجود ندارد.
تگ H1 معمولا اولین عنصری است که خزنده های موتور جستجو ( Search Engine Crawlers ) بدنبال آن هستند تا دریابند که صفحه مورد نظر در چه موردی است. داشتن این تگ به همراه کلمه کلیدی مناسب ، شانس شما را در افزایش رتبه بیشتر میکند.
بیشتر مطالعه کنید:
سئو محلی یا Local SEO فرآیند بهبود دید موتورهای جستجو برای مشاغل محلی است.برای آشنایی بیشتر لطفا مقاله “سئو محلی چیست؟ بررسی و تحلیلی از سئو محلی” را مطالعه فرمایید؟
اگر میخواهید که طراحان و صاحبان وب سایت ها با سودمندی تگ h1 آشنا شوند ، آنها را دعوت به اجرای آزمون 5 ثانیه نمایید.
اگر یک بازدید کننده جدید توانست در 5 ثانیه تعیین کند که آن وب سایت در چه موردی فعالیت و یا سرویس ارائه میکند آنگاه میتوان گفت که UX این سایت ، مناسب طراحی شده است. معمولا ساده ترین راه برای تعیین کارکرد و تعریف وب سایت استفاده از یک تگ H1 توصیفی در ابتدای صفحه است.
دقت کنید که بیش از یک تگ H1 در هر صفحه استفاده نکنید چون گوگل ممکن است در این مورد دچار اشتباه شده و عملا این موضوع به ضد خودش تبدیل شود.
2- سئو واشتباه دوم – تصویر بزرگ و فایلهای چند رسانه ای حجیم
تصاویر زیبا باعث میشوند که وب سایت با شکوه و حیرت انگیز شود، اما باید مراقب اندازه این فایل ها باشیم.
تصاویر و ویدئوهای بزرگ باعث کندی سرعت سایت و در نتیجه سقوط رتبه بندی وب سایت میشوند.
برای شناسایی این معضل میتوانید از آزمون گوگل به نام Google PageSpeed Insights Test استفاده کنید.. گوگل بعد از اسکن وب سایت ، فایل های حجیم و درصد کوچکی آنها را گزارش میکند. ( باز هم طبق معمول گوگل این سرویس را در مواقعی به روی ایران میبندد )
البته شما میتوانید از برنامه تحت وب بنام Screaming Frogنیز استفاده کنید که برای اسکن وب سایت و تهیه گزارش در مورد فایل های چند رسانه های و عکس ها، بسیار کارآمد است. این برنامه در عین حال میتواند سایر پارمترهای سئو را نیز بررسی و گزارش دهد.
3- اشتباه سوم – پاپ آپ ها ( Popups )
تجربه کاربری یا همان UX ( User Experience ) مخصوصا در تلفن های همراه برای گوگل بسیار مهم است . در یک وب سایت اگر قبل از آنکه کاربر به محتوی اصلی وب سایت دسترسی پیدا کند توسط ویندوهای پاپ آپ مورد هجوم قرار گیرد، از نظر تجربه کاربری UX برای گوگل منفی است و در نتیجه روی رده بندی سئو نیز تاثیر منفی خواهد داشت.
4- سئو و اشتباه چهارم – وب سایت غیر واکنشگرا ( Non Responsive )
با توجه به استفاده گسترده از موبایل ها و تبلت ها ، از سال 2015 گوگل در الگوریتم های جستجوی خودش، وجود امکان مشاهد درست و مناسب وب سایت ها در تلفن های همراه و سایر گجت های همراه را از پارامترهای مهم رتبه دهی قرار داده است.
این اشتباه اکنون کمتر اتفاق می افتد . با اینحال هنوز تعداد زیادی از وب سایت ها، واکنشگرا نیستند و یا مشاهده بعضی از صفحات آنها در موبایل ها با اشکال همراه است. اگر وب سایت شما از این دسته است، سریعتر نسبت به تصحیح آن اقدام فرمایید.
5- اشتباه پنجم – نوشته داخل عکس
به جای اینکه روی عکس لایه متن قرار دهیم، متن را داخل عکس مینویسند و مجموعاٌ بعنوان یک عکس ذخیره و استفاده میکنند. این اشتباه معمولا بیشتر از سایر اشتباهات معمول است.
در این حالت دیگر برای متون از تگ های H1 و زیر عنوان ها استفاده نمیشود.
معمولا این نوع متن ها هنگامی که وب سایت ها را در اسکرین های کوچکتر مانند موبایلها مرور میکنیم ، خوانایی خود را ، بدلیل کوچکی ، از دست میدهند و باز مشکلی به مشکلات ما اضافه میکنند.
6- اشتباه ششم – اسکرول بینهایت ( Infinite Scroll )
این روش مرور صفحات که در بعضی از وب سایت ها مشاهده میشود ( به طور مثال آنچه در صفحات سایت Pinterest میبینیم ) اگر به شکل اشتباه پیاده سازی شود، میتواند جداً به SEO صدمه بزند.
در این روش همانگونه که کاربران به پایین صفحه حرکت میکنند، محتوی بیشتری به انتهای صفحه لود میشود. اگر صفحه بندی در اینجا بدرستی تنظیم نشده باشد ، موتورهای جستجو قادر به پیمایش صفحه نیستند. البته پیاده سازی این تکنیک اگر درست و اصولی باشد میتوان بدون واهمه از از آن استفاده کرد. در این مورد مقاله کوچکی در حال آماده شدن است که شما را با پیاده سازی درست این تکنیک آشنا کند.
البته شما میتوانید از سایت گوگل وب مستر بلاگ نیز استفاده کنید Google Webmaster Blog .
7- سئو و اشتباه هفتم – محتوی ضعیف ( Thin Contect )
با پیشرفت الگوریتم های هوش مصنوعی، موتورهای جستجو ودر راس آنها گوگل میتوانند از روش های کم خطاتر و مطمئن تری به رتبه بندی وب سایت ها بپردازند. و در این میان بررسی و پردازش یکی از مهمترین بخش های یک وب سایت یعنی “محتوی” هم پیشرفت کرده و هم دارای خطای کمتری شده است.
“محتوی پادشاه است” مفهومی است که تاکید روی محتوی را بخوبی نمایش میدهد. و این بدان معنی است که اگر برای کلمات کلیدی وب سایتمان ، محتوی مناسب و جدی تهیه نکنیم ، انتظار داشتن یک رتبه خوب روی آن کلمه کلیدی دور از واقعیت خواهد بود. بطور کلی از نظر گوگل به محتوی فقیر و بی ارزش ، “تین کانتنت” گفته میشود .
نظر به تنوع محتوی، تین کانتنت را میتوان از دیدگاه های گوناگون بررسی کرد. به طور مثال در یک وب سایت بازرگانی و فروش کالا و خدمات ، صفحه محصولات و سرویس از مهمترین صفحات وب سایت هستند و طبیعتا رتبه بالاتر روی این صفحات و در نتیجه وب سایت ، تجارت بیشترو پر بارتری به ارمغان خواهد آورد. اشتباه تین کانتنت در این مورد را میتوان اینگونه نگاه کرد:
- اشتباه حذف صفحه و یا صفحات محصول و خدمات ، شما را از رتبه بندی مناسب یک وب سایت بازرگانی خلع سلاح میکند.
- اشتباه داشتن یک صفحه که کلیه محصولات و خدمات را در آن لیست و توضیح داده است.
میدانیم که به ازای هر صفحه اگر یک محصول و یا یکی از خدمات را معرفی و بر اساس آن محصول کلمه کلیدی را تعیین و محتوی را برای هر کدام و در صفحه خودش بسازیم، آیده آل ترین روش برای دادن رتبه مناسب به وب سایت است . با اینکار یعنی یک صفحه و چندین محصول که خود نوعی تین کانتنت است ، مشکل در ارائه رتبه مناسب بوجود خواهد آمد.
- اشتباه داشتن متن کم و نامناسب برای هر صفحه و هر محصول-خدمات.
بعد از تعیین صفحات و همچنین محصولات و خدمات، متناظر هر کدام باید از محتوی مناسب ، فاقد کپی ، و دارای ارزش، برای هر محصول استفاده کرد تا علاوه بر گرفتن رتبه مناسب برای هر محصول و کلمات کلیدی متناظر هر کدام ، بتوانیم ترافیک هر صفحه را زیادتر و در نتیجه بتوانیم تعداد هر چه بیشتری از کاربران و بازدیدکنندگان را به خریداران محصول-خدمات تبدیل کرد.
- اشتباه کپی کردن از محتوی دیگران و تکرار آن در صفحه و یا صفحات وب سایت خودتان.
نهایتا اینکه امروزه گوگل تلاش میکند که محتوی کپی برداری شده، نادرست و …. و بطور کلی تین کانتنت ( Thin Content ) را شدیدا مجازات کند . به همین دلیل از مدیران وب سایت خود بخواهید که روی این جنبه از وب سایت، که میتواند مانند یک شمشیر دو لبه برای شما ارزش و اعتبار و در سوی دیگر ریزش کاربر و از دست دادن رتبه باشد ، به شدت کار کنند و روی تولید محتوی مناسب و درست وقت بگذارند.
8- سئو و اشتباه هشتم – کلمات کلیدی در جای نامناسب و حجم نامناسب
این مسئله شاید بخشی از اشتباهات ردیف هفتم یعنی تین کانتنت باشد، اما برای تاکید آن را جدا کردم.
باید بدانید که بعد از حذف و بی اهمیت دانستن تگ های متا کیورد ، وزنه اصلی تعریف کلمات کلیدی در مقالات و محتوی تهیه شده برای وب سایت ها قرار گرفت . شما باید برای کلمات کلیدی که مد نظر قرار داده و تعیین نموده اید محتوی تهیه کنید و از کلمات کلیدی مربوطه، مخصوصا در پاراگراف اول، استفاده کنید.
معمولا توصیه میشود که چگالی تعداد کلمات کلیدی حدود 3 درصد کل کلمات متن باشد. برای بدست آوردن چگالی میتوان از فرمول زیر استفاده کرد:
در اینجا توجه کنید که اکنون کلمات کلیدی ، ترکیبی از چند کلمه هستند یعنی عبارت کلیدی هستند و در فرمول پایین تعداد کلمات عبارت کلیدی یعنی همین به طور مثال عبارت کلیدی “وب هاستینگ رایگان” از سه کلمه تشکیل شده و اگر این کلمه کلیدی را 6 بار در یک مقاله 600 کلمه ای تکرار کنیم ، چگالی 3 درصد خواهد شد که بسیار ایده آل است.
دقت داشته باشید که تکرار غیر عادی و بیش از حد کلمه کلیدی، به ضد خود تبدیل و باعث گرفتن نمره منفی از گوگل خواهد شد.
در آخر تاکید میکنم که اگر شما مشغول ساختن یک وب سایت جدید هستید و یا مشغول بهینه سازی و انجام تغییراتی در وب سایت قبلی خود هستید ، همواره موارد مطرح شده در این مقاله را مد نظر داشته باشید و آنها را در وب سایت خود بکار بندید تا علاوه بر یک وب سایت زیبا و جذاب ، رتبه مناسبی را نیز در موتورهای جستجو به خود اختصاص دهید و از طرف دیگر کاربران و بازدیدکنندگان وب سایت شما، تجربه دلپذیری از این وب گردی بدست آورده باشند و آماده بازگشت مجدد به وب سایت شما شوند.
با تشکر- کیانوش کلانتری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
اگر بخوام اطلاعات بیشتری بگیرم از کجا میتونم بگیرم؟
سلام
چه نوع اطلاعاتی میخواهید؟