چایلد تم چیست؟
چگونه چایلد تم را بسازیم؟
ورود به مطلب
قالب فرزند یا همان چایلد تم (و یا به عبارت دیگر پوسته فرزند ) نیز مانند همه تم های وردپرس یک پوسته یا به اصطلاح قالبی است برای این سی ام اس مشهور .
اما عملکرد و مشخصات این قالب توسط قالب دیگری به نام قالب والد یا Parent Theme تعیین میگردد.
موضوع جالب شد! چه لزومی به داشتن یک (قالب فرزند) چایلد تم است؟
بسیاری از طراحان وب سایت ، مخصوصا توسعه دهندگان وب سایت ، جهت شخصی سازی و رفع نیاز های خاصی که یک قالب (تم ) نمیتواند آنرا برآورده کند، مجبور هستند خود دست به کار شده و تغییراتی را روی آن پوسته اعمال نمایند .
تغییراتی از قبیل جابه جایی ها اشیا و یا تغییر رنگها و یا انجام عملیاتی توسط فانکش که کد نویسی میشوند و مانند اینها . این تغییرات گاهی در طی ماه ها بعد از پیاده سازی یک وب سایت اعمال میشوند و ممکن است که هر لحظه نیز با یک خواسته جدید مواجه شویم که باید آنرا در وب سایت اعمال نماییم و آن مستلزم تغییراتی در تعاریف پوسته است.
حال به جنبه دیگر استفاده از یک پوسته وردپرس توجه کنید. این پوسته ها در طول زمان و همچنین اعمال تغییرات در هسته ورد پرس و یا پیدا شده سوراخ های امنیتی در پوسته های مورد استفاده، باید توسط سازنده پوسته، به روز شود تا بتواند این ضرورتها را بپوشاند و از لحاظ امنیتی ( این موضوع بسیار حائز اهمیت است) جلوی هر فعالیت غیر مجازی مخصوصا هک وب سایت(از طریق پوسته) گرفته شود.
در اینجا شما با خیال راحت یک به روزآوری جدید را از پوسته خودتان دانلود کرده و روی وب سایت خود اعمال میکنید، یعنی آنرا آپدیت میکنید، اما دل غافل!!! با اولین اجرای وب سایت میبینید که کلیه تغییراتی را که روی پوسته خود و به همان صورتی که در بالا گفته ایم اعمال نموده اید، همگی از بین رفته اند.
یک (قالب فرزند) چایلد تم ، قالبی است که قابلیت ها و ویژگیهای یک قالب دیگر به نام قالب والد را به ارث میبرد.
(قالب فرزند) چایلد تم ، قالبی است پیشنهادی برای تغییر و اصلاح یک قالب موجود
بله طبیعی است که شما تغییرات را روی پوسته خود اعمال کرده اید و با اولین به روز آوری پوسته، روی همه تغییرات نوشته خواهد شد و همه تغییرات از بین میروند. تغییراتی که گاهی برای آنها زمان و هزینه زیادی صرف کرده اید.
چه باید کرد؟
استفاده از تم فرزند یا همان چایلد تم ( Child Theme ).
به عبارت ساده تر باید گفت که تغییراتی که مد نظر است، روی (قالب فرزند) چایلد تم انجام میشود که از لحاظ فیزیکی نیز تغییرات در محل دیگری غیر از محل قالب والد نگهداری میشود ، در نتیجه با خیال راحت میتوان آن قالب را آپدیت کرد بدون آنکه شخصی سازی ما از بین برود .
توانایی درخشان (قالب فرزند) چایلد تم ، این است که با آپدیت و نصب نسخه های جدید قالب، تغییرات داده شده در آن قالب رونویسی نمیشود، بلکه آن اصلاحات و تغییرات به راحتی به جا میمانند.
بنابراین برای توضیح بهتر ، باید گفت که فولدهای نگهداری (قالب فرزند) چایلد تم و قالب والد جداگانه است و هر کدام از آنها دارای فایل های style.css و function.php خودشان هستند و میتوان بر اساس نیاز نیز هر فایل دیگری را به فولد فرزند اضافه نمود. برای کارکرد درست، باید دو فایل فوق را در (قالب فرزند) چایلد تم، داشته باشیم.
با استفاده از دو فایل style.css و function.php میتوانید هر تغییری را که میخواهید ایجاد نمایید:
طراحی ظاهر – styling
پارامترهای طرح – Layout parameters
کد گذاری – coding
اسکریپت ها – scripts
تذکر و دقت:
اگر تغییراتی که شما روی قالب مادر انجام میدهد وسیع و بزرگ است ، گاهی بهتر است که شما اقدام به طراحی یک قالب والد ( اصلی ) کنید و نه اینکه (قالب فرزند) چایلد تم را تعریف و اضافه نمایید. این انتخاب باید بر اساس بررسی مشخص و موردی از موضوع مورد پوشش وب سایت و نوع تغییرات و پریود زمانی این تغییرات، تصمیم گیری شود.
چگونه (قالب فرزند) چایلد تم را بسازیم؟
1- تعریف ما بر اساس کنترل سی پنل (Cpanel) است ، اما در سایر کنترل پنل ها نیز همین روش و روند باید انجام گیرد و عملا تفاوت چندانی با هم ندارند.
بنابراین ابتدا وارد کنترل پنل خود که در اینجا سی پنل است میشویم . و ازبخش files ایکون File Manager را انتخاب میکنیم.
Files>File Manager
2- فولدر public_html را انتخاب و کلیک میکنیم. این فولدری است که وب سایت وردپرس روی آن نصب میشود. و سپس در فولدر wp-content/themes یک دایرکتوری جدید تعریف کنید. نام این دایرکتوری باید حتما با نام قالب والد ( Parent theme ) شروع و سپس کلمه –child به انتهای آن اضافه گردد. مثلا اگر بخواهیم برای قالب twentynineteen (قالب فرزند) چایلد تم درست کنیم نام دایرکتوری باید twentynineteen-child باشد.
لازم به تاکید است که فولدر wp-content/themes شامل کلیه قالب های نصب شده روی وردپرس است.
3- وارد دایرکتوری تازه درست کرده چیلد یعنی twentynineteen-child میشویم و یک فایل با فرمت css و به نام style.css درست میکنیم.
فایل های css که خلاصه Cascading Style Sheet است فایل هایی هستند که دستورات css را که شامل تعریف خصوصیات صفحات و اشیا موجود در صفحه ها را تعریف میکنند. خصوصیاتی از قبیل رنگ، اندازه، شکل، محل قرارگیری و سایر خصوصیات صفحه ها و اشیا داخل آنها و یا تعریف فونت یا فونتهای وب سایت وغیره . . . .
Css را گاه به نام ” صفحات استیل آبشاری ” نیز ترجمه میکنند.
بدین ترتیب فایل style.css شامل دستورات css و تعاریفی است که خصوصیات ظاهر قالب وردپرس شما یا همان وب سایت شما را کنترل میکند.
این فایل عملا نقش مکمل فایل هم نام در قالب والد را دارد و هرچه در آن تعریف شود ، انگار در فایل style.css در قالب والد تعریف شده است.
این فایل باید در همان فولدر (قالب فرزند) چیلد تم تعریف شود و برای ایجاد آن، ابتدا کلید Folder در منوی بالای صفحه کلیک کرده و با باز شدن پنجره تعریف فولدر آنرا مطابق شکل زیر تعریف میکنیم.
آنگاه جهت اضافه کردن دستورات داخل فایل استایل ابتدا فایل آنرا، یعنی style.css را انتخاب و سپس با فشار کلید edit از منوی بالای صفحه، میتوانیم آنرا ویرایش کنیم . در اینجا سی پنل یک هشدار مبنی بر اینکه هر تغییری در این فایل ممکن است باعث خرابی وب سایت گردد را نمایش میدهد و بعد از تایید آن میتوانید دستورات و تعاریف زیر را در ابتدا و بالاترین بخش فایل بنویسید و یا کپی کنید. آنگاه با فشار کلید ثبت، آن را ثبت کنید.
این دستورات، اطلاعاتی را راجع به قالب جاری به وردپرس میگوید از جمله اینکه این یک (قالب فرزند) چایلد تم است و همچنین تم والد آن را معرفی میکند و چیزهایی از این قبیل .
/*
Theme Name: Twenty Nineteen Child Theme
Theme URI: http://example.com/twentynineteen-child/
Description: Twenty Nineteen Child Theme
Author: WebBaresh
Author URI: https://WebBaresh.com
Template: twentynineteen
Version: 1.0.0
*/
سه پارامتر description, author, author URI اختیاری هستند و جهت مستند سازی کاملتر مورد استفاده قرار میگیرند.
در اینجا یک صفحه نمایش از آنچه باید در ویرایشگر متن داشته باشید و نحوه ذخیره آن در پوشه (قالب فرزند) چایلد تم به عنوان style.css ارائه شده است.
در این مثال ما بر اساس قالب مادر TwentyNineteen مثال زده ایم ، شما با قالب های مادر دیگری سرو کار دارید که متناسب با آن باید پارامترهای خود را تنظیم کنید.
یک (قالب فرزند) چایلد تم ، تمی اصلاح شده از یک پوسته دیگر نیست، بلکه (قالب فرزند) چایلد تم یک ویژگی منحصر بفرد وردپرس است که میتواند خصوصیات یک قالب والد را به ارث برده و یا آنها را غیر فعال نماید و در عین حال، توانایی تعریف عناصر و خصوصیات جدیدی هم، در خودش دارا میباشد.
4- حال مجدداً یک فایل دیگر با نام function.php بسازید و در همان فولدر (قالب فرزند) چایلد تم ذخیره نمایید. هیچ چیزی را از فایل function.php واقع در قالب والد را در اینجا کپی نکنید، زیرا میخواهیم که این فایل نیز مانند style.css مجزا باشند و قابل ویرایش و تغییر، زیرا در اینحالت استقلالِ (قالب فرزند) چایلد تم از قالب والد حفظ میشود و میتوان هر تغییری را که لازم است در وب سایت صورت پذیرد در آنها لحاظ کنیم.
در این مرحله برای انتقال مشخصات تعریف شده در قالب والد ، کد زیر را در ابتدای فایل جدید یعنی function.php اضافه میکنیم.
5- برای فعال کردن (قالب فرزند) چایلد تم، مانند سایر قالب ها باید وارد پیشخوان وردپرس شویم و از منوی نمایش زیر منوی پوسته ها را انتخاب و بعد از دیدن لیست قالب های تعریف شده در وردپرس روی کلید فعال کردن (قالب فرزند) چایلد تم کلیک میکنیم.
با اینکار علاوه بر فعال شدن چایلد تم ، سایر اطلاعات قالب والد نیز فعال خواهند بود.
خواهشمند است نظرات خود را در میان بگذارید تا بتوانیم مقالات را هر چه کاملتر و پربارتر، تنظیم و به روزآوری نماییم.
منتظر راهنمایی شما هستیم .
مدیر سایت: کیانوش کلانتری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
سلام توضیحات و مطلب خیلی ساده و قابل فهم و کامل بود. ممنون از اشتراک مقاله های خوبتان.