طراحی وب سایت ، از کجا شروع کنیم؟ به چه سمتی حرکت کنیم؟
برای داشتن یک پایگاه همیشگی آنلاین ، لازم است مقدماتی را قبل از طراحی وب سایت در نظر بگیرم. و باید بدانیم که بعد از اتمام طراحی وب سایت و پیاده سازی آن ، تازه بخش جدیدی از کار نیز شروع میگردد!! در این مقاله کل این روند را از ابتدا و به زبانی ساده مرور میکنیم.
دوستان، همه ما به خوبی میدانیم که داشتن یک وب سایت زیبا و کارآمد ، مخصوصا برای هر کسب و کاری لازم و ضروری است. طراحی یک وب سایت فعالیت کسب و کار ما را ، در فضای مجازی گسترش میدهد.
جهت آشنایی بیشتر میتواند مقاله “15 نگاه برای ضرورت داشتن یک وب سایت حرفهای” را مطالعه فرمایید.
بنابراین بهتر است هر چه سریعتر ، جهت طراحی وب سایت خودتان آغاز به کار کنید. ما در تمام موارد از انتخاب یک دامنه مناسب و ثبت آن، طراحی وب سایت، پیاده سازی و میزبانی و اجرای آن و نهایتا نگهداری و گسترش وب سایت، در کنار شما خواهیم بود.
روند فوق را میتوان عمدتاً به سه بخش تقسیم نمود:
- تعریف یک نام یا همان دامنه Domain
- تهیه هاستینگ یا همان میزبان وب سایت
- سفارش، طراحی و تهیه وب سایت و نهایتا نگهداری و گسترش آن
1- تعریف یک نام یا همان دامنه Domain
باید برای وب سایت خودتان، یک نام تهیه و ثبت نمایید. این نام همان نام دامنه (Domain) است که با تایپ آن در مرورگرهای کامپیوتر، میتوان وب سایت را مورد بازدید قرارداد.
بهترین حالت آن است که نام انتخابی با نام کسب و کار شما و یا نام شرکت شما یکی باشد ولی در بسیاری از موارد اینگونه نمیشود زیرا ممکن است آن نام قبلا توسط افراد دیگر ثبت شده باشد و یا نام دارای خصوصیات نام وب سایت نباشد.
خصوصیات یک نام یا همان دامنه (Domain) چیست ؟
- نام باید حتی المکان کوچک و ساده و روان باشد تا به راحتی حفظ شود و در یاد بماند. ترجیحاً بهتر است از یک یا نهایتا دو بخش تشکیل شود.
- از انتخاب نام هایی که میتوان به صورتهای گوناگون آنرا نوشت خودداری نمایید. مثلا اگر نام “هورا” را انتخاب کنیم میتوان آنرا به شکل hoora یا hora و یا houra نوشت.
- یک نام خوش آوا میتواند در خاطر بماند حتی اگر معنا نداشته باشد. مانند زوپیم (Zopim)
- از انتخاب نام های اختصاری پرهیز کنید مثلا اگر نام شرکت “شرکت خانه سازی ستاره ” یا “Star House Bulding Company” باشد گذاشتن نام com میتواند مناسبتر باشد یا star.com ، طبیعتا دومی. البته بعضی از نام های اختصاری ممکن است تصادفی، مناسب، خوش آوا و روان باشند که این شانس شماست.
- استفاده از کلمات کلیدی . اگر نام دامنه خود را از کلمات کلیدی انتخاب نمایید، علاوه بر اینکه توسط موتورهای جستجو ، امتیاز بالاتری برای سئو دریافت میکنید ، مشتریان و علاقمندان شما سریعتر و راحتتر میتوانند شما را جستجو کنند. مثلا اگر کسب و کار شما تعمیرات خودرو باشد، استفاده از نام دامنه com میتواند مناسب باشد.
- نام دامنه ،باید به گونه ای انتخاب شود که بتواند همراه با لوگو و نام کسب و کار ، توانایی ساخت برندینگ را برای حرفه و تجارت و خدمات شما فراهم آورد .
- ترجیحا بعد از تعیین نام دامنه هم دات کام و هم دات آی آر آن را تهیه نمایید. ( .com و .ir ). بسیاری از سایت های معتبر، علاوه بر تهیه نام دامنه با پسوندهای گوناگون، به نام های نزدیک نیز توجه میکنند . نام هایی که ممکن است کاربر بر اثر اشتباه شنیداری و یا نوشتاری آنرا تایپ کند ، در نتیجه اقدام به تهیه آنها نیز میکنند و نهایتا یک دامنه را بعنوان دامنه اصلی قرار میدهند که معمولا دات کام است و بقیه دامنه ها (به هر تعداد) را ، به دامنه اصلی منتقل میکنند.
شاید پیش خود فکر کنید که چرا این همه روی نام دامنه و نکات مختلف آن بحث میکنیم، بلکه میتوانیم فعلا یک نام انتخاب کنیم تا بعد. اما بدانید که شاید برای شروع یک کسب و کار اینترنتی و راه اندازی وب سایت این مسئله مهم نباشد اما طی این سالها بارها دیده ام که چگونه با پیشرفت کار و بزرگ شدن کسب و کار اینترنتی، انتخاب اشتباه اسم دامنهای که کل فعالیت ها بر اساس آن انجام شده است، چگونه تبدیل به یک معضل خواهد شد و تعویض آن نیز مشکل بزرگتری را اضافه میکند.
برای شما مثالی را بزنم که دوسال قبل برای یکی از مشتریانم اتفاق افتاد. دامنه دلخواه وی قبلا خریداری شده بود اما همین نام با پسوند دات نت (.net) آزاد بود و بر خلاف مخالفت شدید من که ثبت آن نام را با پسوند دات نت تایید نمیکردم ، اقدام به ثبت و استفاده از آن نمود . دقیقا بعد از هشت ماه که کسب و کار وی روی اینترنت پا گرفت و گسترده شد ، کاربران با پیدا کردن نام دامنه وی دچار مشکل میشدند زیرا به طور معمول افراد بدنبال تایپ نام دامنه، پسوند دات کام (.com) را تایپ میکردند (حتی کسانی که عضو بودند نیز هنگام تایپ نام سایت، به اشتباه با پسوند دات کام آنرا تایپ میکردند) و آنچنان این موضوع ادامه کار را به خطر انداخته بود که مجبور شدیم نام دیگری را به ثبت برسانیم و کل سایت را به آن منتقل کنیم ، و در این راه نیز ضرر مالی زیادی تحمل نمود و عملا پیشرفت کارش هم به تعویق افتاد.
پس بهتر است که در همین ابتدا با تعیین نام مناسب و دیدن تمام جوانب آن، از این پیش آمدهای ناگوار، جلوگیری نماییم.
2- تهیه هاستینگ یا همان میزبان وب سایت
وب سایت شما برای دیده شدن در اینترنت باید توسط کامپیوتری که اصطلاحاً به آن سرور ( Server ) و یا سرویس دهنده وب گفته میشود میزبانی (نگهداری) شود. به عبارت دیگر ، شما وب سایت و یا صفحات وب خود را روی کامپیوتر سرویس دهنده کپی و یا اصطلاحا آپلود ( Upload ) میکنید ، و هنگامی که کاربر اینترنت بخواهد وب سایت شما را ببیند آدرس یا همان دامنه وب سایت شما را در مرورگر کامپیوتر خود تایپ مینماید. بعنوان مثالی از مروگرها ، میتوان به برنامه هایی مانند “گوگل کروم” و یا “موزیلا فایر فاکس” اشاره کرد.
بعد از تایپ دامنه ، مرورگر با سرویس دهند وب تماس میگیرد و درخواست صفحه ای از وب سایت را میکند، آنگاه “سرویس دهند” ، آن صفحه مشخص را برای مرورگر میفرستد تا آن رابه کاربر نمایش دهد.
سرویس دهنده وب که میزبانی وب سایت را انجام میدهد، مدیریت نمایش وب سایت و مسایل جنبی آن از قبیل کنترل ترافیک ، کنترل امنیت و بسیاری از پارمترهای دیگر را به عهده دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که صاحب کامپیوتر سرور که معمولا یک شرکت است، در پیاده سازی سخت افزار و نرم افزار سرویس دهنده ، بسیار دانا و با دقت عمل نماید، در غیر اینصورت وب سایت ما نمیتواند به خوبی به کاربران اینترنت سرویس دهد . ممکن است هدف حملات امنیتی هکرها قرار گیرد و یا به دلایلی از خط خارج شود و دیگر در دسترس نباشد و یا سرعت دسترسی به صفحات بسیار کند انجام گیرد و مانند آن .
به همین دلایل مهم است که شما باید بدانید، مقدمات و پیش نیازهای یک هاستینگ خوب کدام است و بر اساس آنها چه هاستی و از چه شرکتی، آن را تهیه نمایید.
قبل از پرداختن به خصوصیات هاست بهتر است نگاهی بیاندازیم به انواع هاست و دسته بندی آنها.
انواع هاست:
- هاست اشتراکی
- VPS یا سرور اختصاصی مجازی
- هاست خصوصی ( Private )
- میزبانی ابری Cloud Hosting
- هاستینگ مدیریت شده ( Managed Hosting )
1- هاست اشتراکی
سرویس دهنده ای است که منابع خود را از قبیل هارد دیسک و سایر حافظه های موجود آن، سرعت پردازنده ، پهنای باند و سایر منابع سخت افزاری و نرم افزاری را بصورت اشتراکی میان تعدادی زیادی هاست تقسیم میکند. این نوع هاستینگ، عمومی ترین و پر کاربردترین نوع است و بدلیل استفاده اشتراکی از منابع، از قیمت های مناسبی نیز برخوردار است.
باید توجه کنید که در بعضی از شرکتها تعداد میزبانی هاست ها روی سرورهای اشتراکی به 1000 و حتی تا 3000 عدد نیز میرسد و به همین دلیل، گاهی امنیت و پایداری سرورها به خطر می افتد. البته باید توجه داشت که شرکتهای خوبی نیز وجود دارند که هاست های اشتراکی خود را به صورت حرفه ای مدیریت میکنند. مثلا با تشخیص وب سایت های که بازدید کننده زیادتری دارد، آن وب سایتها را به سرورهای اشتراکی با تعداد کمتری هاست منتقل میکنند و همچنین مراقب امنیت سرور و مانند آنها هستند . طبیعتا این نوع سرورها گزینه مناسبی برای وب سایت های با بازدید کم در ماه میباشند و از نظر هزینه نیز بسیار به صرفه هستند .
2- VPS یا سرور اختصاصی مجازی
VPS یا همان Virtual Private Server ، تشکیل شده است از چندین سرور، که روی یک دستگاه سرور تعریف میشوند و هر کدام از آنها بعنوان یک هاست عمل میکنند. این نوع هاست نیز اشتراکی است یعنی چند هاست روی یک سرور تعریف میشود اما اولاً تعداد هاست ها بسیار اندک است و دوماً منابع مورد استفاده هر هاست متعلق به همان هاست است مثلا اگر کل حافظه 20 گیگا بایت باشد و 10 هاست مجازی روی آن تعریف کنیم هر هاست مجازی دارای 2 گیگا بایت حافظه اختصاصی است و حتی در صورت اتمام حافظه یک هاست ، آن هاست نمیتواند از فضای موجود سایر هاست ها استفاده نماید. طبیعتا این نوع هاست گرانتر از هاست اشتراکی است ، اما برای وب سایت هایی با بازدیدهای بیشتر، بسیار کارآمدتر و مناسبتر از هاست اشتراکی است. دقت نمایید که برای استفاده از این نوع هاست احتیاج به مقداری دانش فنی دارید اگر چه گاهی شرکت های ارائه کننده این نوع هاست، مدیریت همه و یا بخشی از آنرا بعهده میگیرند که طبیعتا باید هزینه بیشتری پرداخت نمایید.
3- هاست خصوصی ( Private )
همانگونه که از نام آن نیز پیداست کلیه منابع و امکانات هاست در اختیار تنها یک وب سایت قرار میگیرد و سرور، میزبانی یک هاست را به عهده خواهد داشت.
هزینه این نوع هاست بسیار گران است، اما برای وب سایت هایی با بازدیدکنندگان زیاد و همچنین تامین امنیت بالا برای وب سایت و نگهداری مناسب اطلاعات کاربران آن ، این نوع هزینه ها، باز هم مقرون به صرفه است ، مخصوصا اگر یک فروشگاه متوسط و یا بزرگ داشته باشید، برای انجام تراکنش های آن فروشگاه و درخواست های ردو بدل شده بین کاربران و وب سایت و بنگاه های اقتصادی متصل مانند بانکها ، یک سرور اختصاصی، چاره کار خواهد بود .
طبیعتا برای مدیریت سرور، باید سواد فنی مناسب داشته باشید در غیر اینصورت مدیریت آنرا به عهده متخصصین بسپارید که در چنین حالتی طبعا هزینه بیشتری نیز باید پرداخت نمایید.
نکته مهمی که در این نوع هاستینگ باید در نظر داشت و در بسیاری موارد در هنگام انتخاب این میزبانی فراموش میشود، لیسانس نرم افزارهای مورد استفاده است. در حقیقت هاست اختصاصی، کامپیوتری است با تمام سخت افزار آن که بر اساس نظر شما میتواند کانفیگ شود. حال باید نرمافزار های مورد نیاز آنرا نصب و راه اندازی نمود و طبیعتا برای استفاده تمام و کمال و داشتن امنیت کامل و استفاده از به روز آوری ها و پچ های امنیتی، این نرم افزارها باید حتما لیسانس مجاز داشته باشند، که همین موضوع هزینه را (با توجه به برابری دلار) بسیار افزایش میدهد. از طرف دیگر اگر سرور شما در کشورهایی مانند فرانسه باشند که رعایت کپی رایت باید حتما رعایت شود ، آنگاه با اولین استفاده از نرم افزارهای فاقد لیسانس مجاز، مورد شکایت قرار گرفته و علاوه بر بستن هاست، بسیار راحت اکانتهای ما را بلوکه میکنند .
4- میزبانی ابری (Cloud Hosting)
این نوع میزبانی از جدیترین روش های میزبانی است و بر مبنای چندین سرور مجزا که در نقاط جغرافیایی مختلف نگهداری میشوند ، پیاده سازی میگردد. این سرور ها، نسخه های متعدد وب سایت را نگهداری و به شکل موازی مدیریت میکنند. با در خواست یک کامپیوتر برای بازدید از وب سایت ، آن وب سایت از نزدیکترین سرور میزبان خوانده میشود . در این صورت این نوع میزبانی از سرعت بالا و مناسبی برخوردار است. علاوه بر این در صورت خاموش شدن هر سرور میزبان، بلافاصله وب سایت و داده های آن از دیگر سرورهای میزبان، خوانده میشود. به همین دلیل در میزبانی ابری پارامتر در دسترس بودن وب سایت یعنی Uptime آن از درجه بالایی برخوردار است.
با توجه به پراکندگی سرورهای میزبانی تامین امنیت سخت خواهد بود و بالطبع هزینه نگهداری سرورها از دیگر انواع میزبانی، بالاتر خواهد بود.
5- هاستینگ مدیریت شده ( Managed Hosting )
هنگامی که یک فضای هاست را دراختیار میگیرید عملا باید سیستم عامل ها ، کنترل پنل و سایر نرم افزارهای لازم را نصب نمایید. هاستینگی که این موارد روی آن نصب است به نام هاستینگ مدیریت شده خوانده میشود.
در اکثر موارد ما هر کدام از انواع هاستینگ توضیح داده شده در فوق را به شکل مدیریت شده تهیه میکنیم زیرا متخصصین امر تمام نرم افزارها را برای ما نصب نموده اند و یک قدم پیشرفته تر در هاستینگ مدیریت شده، سپردن مدیریت آن به شرکتها و یا افراد متخصص است که با داشتن تخصص و تجربه در این زمینه، هاست ما را سرپرستی میکنند .
بعد از شناخت انواع هاستینگ ، حال لازم است با بعضی از خصوصیات اصلی یک محیط میزبانی آشنا شویم.
- پهنای باند BandWidth
- فضا و حافظه هاست Host Space
- زمان جوابگویی Response Time
- داشتن کنترل پنل مناسب
- امکان انجام دوره آزمایشی
- تهیه نسخه های پشتیبان
- وجود پشتیبانی
- امکان اضافه نمودن دامنه های دیگر به هاست Add Domain
- تعریف دیتابیس
- تعریف زیر دامنه SubDomain
- حساب ایمیل Email Acount
-
میزان پهنای باند Bandwitdth
پهنای باند عبارت است از مقدار کل دانلودها و آپلودهاییکه هاست شما، توانایی انجام آنها را در یک ماه دارد. به عبارت دیگر پهنای باند یا همان ترافیک ماهیانه عبارت است از حجم اطلاعاتی که از سایت شما دانلود و یا به سایت آپلود میگردد.
جهت توضیح بیشتر آنکه هر گونه بازدید از صفحات وب سایت توسط بازدیدکنندگان و کاربران نیز نوعی دانلود اطلاعات است زیرا برای نمایش درست صفحات وبسایت باید فایلهایی روی کامپیوتر یوزر دانلود گردد و یا هر گونه پرکردن فرم و یا ….
برای تخمین پهنای باند میتوان از فرمول زیر استفاده کرد:
(میانگین تعدادبازدیدکنندگان وب سایت در یک روز)*(میانگین تعداد صفحات مورد بازدید)*(میانگین حجم صفحات)
فرمول فوق پهنای باند روزانه را تعیین و با ضرب در 30 پهنای باند ماهیانه را تخمین خواهیم زد.
بر اساس تصمیم گیری هر کدام از شرکتهای ارائه کننده هاستینگ بعد از اتمام پهنای باند ممکن است عکس العمل های متفاوتی صورت گیرد ، اما معمولا وب سایت ، شات دان خواهد شد.
مقدار پهنای باند مصرفی را میتوانید در پنل مدیریتی هاستینگ مشاهد کرد ، مثلا در سی پنل شما با نگاه به بخش Statistics میتوانید پهنای باند و پهنای باند مصرفی و بعدا سایر آمار مربوطه به آنرا مشاهد نمایید.
-
فضا و حافظه هاست Host Space
یکی از عوامل تعیین قیمت هاست، مقدار فضایی است که در اختیار شما قرار میدهند. هر قدر فضای هاست بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر است. این فضا، حافظه ای است که شما صفحات وب سایت و اطلاعات و دیتاهای سایت خود را ، آپلود میکنید.
لازم است که در ابتدای تهیه هاستینگ و بر اساس طراحی و پیاده سازی وب سایت، تخمینی از میزان حجم وب سایت و همچنین توجه به سمت و سوی حرکت وب سایت و چگونگی گسترش آن در آینده نزدیک و میانه ، نیز تخمینی از میزان فضا بعمل آورد و بر این اساس هاستیگ را با مقدار فضای تخمین زده تهیه نمود.
لازم به تاکید است که در این فضا باید میزان بک آپگیری از وب سایت و داده های آنرا حداقل برای یک یا دو مرحله، در نظر بگیریم. ضمنا اگر تصمیم به استفاده از اکانت هایی ایمیل خود و مدیریت آنها از طریق هاست خود دارید، حتما به فضای احتمالی که آنها اشغال میکنند توجه داشته باشید.
اگر چه میتوان در هر زمانی اقدام به افزایش فضای هاست نمود، اما باید به خاطر داشته باشیم که قیمت فضای اضافه شده بسیار بیشتر از هاستینگ با فضای مشخص اولیه است.
-
زمان پاسخ دهی Response Time
از زمانی که نام وب سایت را تایپ میکنیم و دکمه Enter را فشار میدهیم ، تا زمانی که وب سایت موردنظر نمایش داده میشود، زمانی میگذرد که بنام زمان پاسخ دهی خوانده میشود. هر چه این زمان و نمایش وب سایت، کوتاهتر باشد ، سرور هاست، سریعتر میباشد و مناسب است برای تهیه هاستینگ.
اگر چه ترکیبی از تعاریف و تنظیمات نرم افزاری و سخت افزاری نیز میتواند در این زمان دخیل باشد.
طبیعی است که زمان پاسخ دهی بالا، باعث دلخوری کاربران و بازدیدکنندگان میشود و در اغلب موارد باعث فرار آنها از وب سایت ما خواهد شد.
-
داشتن کنترل پنل مناسب
در حال حاضر کنترل پنل Cpanel در کشور ما بعنوان مناسبترین کنترل پنل هاست شناخته میشود. اما آنچه که بسیار مهم است این است که آیا کنترل پنلی که روی هاست قرار دارد، کلیه درخواست های ما را به سهولت و به سادگی پوشش میدهد یاخیر؟ مثلا یکی از خواسته ای بسیار مهم ، تهیه بک آپ و نسخه های پشتیبان از وب سایت و داده های آن از طریق منوهای پنل کنترل میباشد. با مطالعه خلاصه مستندات کنترل پنل و کار با نسخه های آزمایشی پنل میتوان با کنترل پنل آشنا و به توانایی های آن پی برد.
-
امکان انجام دوره آزمایشی
بعضی از شرکت های هاستینگ امکان تهیه هاست را به شرط چاقو برای ما فراهم میکنند. این شرکت های میگویند که ما میتوانیم طی یک دوره زمانی مشخص با هاست و پنل کنترلی آن کار کنیم و اگر مورد پسند ما نبود ، امکان پس دادن هاست فراهم است. البته ممکن است اندکی از وجه اولیه را بعنوان شارژ برداشته و مابقی را مسترد نمایند. طبیعتا استفاده از سرویس های هاستینگ این نوع شرکت ها برای ما مناسبتر است .( همین درصدی که بعنوان شارژ برمیدارند نیز میتواند ملاکی برای انتخاب ما باشد)
-
تهیه نسخه های پشتیبان Backup
یکی از امور بسیار مهم و حیاتی، تهیه بک آپ از اطلاعات و برنامه های وب سایت می باشد که صاحب وب سایت باید برای آن یک برنامه مشخص داشته باشد.
طبیعتا شرکتی که سرویس های هاستینگ آن به شکل خودکار و طی زمان های مشخص و به شکل اتوماتیک اقدام به تهیه نسخه های پشتیبان مینماید، میتواند در الویت انتخاب ما قرار گیرد. باید توجه داشته باشید که بک آپ باید هم از دیتابیس ها و هم از برنامه ها و فایلها صورت پذیرد.
-
وجود پشتیبانی User Support
یکی از پارامترهای مهمی که معمولا در کشور ما فراموش میشود و یا حداقل در اول کار فراموش میشود و هنگام برخورد با مشکل، آنگاه متوجه ضرورت بی اندازه آن خواهیم شد، وجود پشتیبانی، نحوه انجام آن و زمان پاسخگویی و اجرای آن است.
یک پشتیبانی مطلوب عبارت است از برطرف نمودن اشکالات کاربر به بهترین شکل و بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن.
هاستینگی که شرکت ارائه کننده آن این موضوع مهم را فراموش کند و یا برایش زیاد مهم نباشد به هیچ وجه نمیتواند هاستی مورد اعتماد باشد.
-
امکان اضافه نمودن دامنه های دیگر به هاست Add Domain
یکی دیگر از خصوصیات یک هاست امکان اضافه نمودن و تعریف دامنه های دیگر و بالطبع به ازای هر دامنه امکان تعریف یک وب سایت مجزای دیگر روی هاست می باشد . اصطلاحاٌ به این دامنه های اضافه Add Domain گفته میشود.
بعد از نصب دامنه اصلی و تعریف مشخصات آن ، می توان دامنه های دیگری را هم روی هاست اضافه نمود. باید دقت کنید که تعداد آنها برمیگردد به تعریف شرکت ارائه کننده هاست و شما باید هنگام تهیه هاستینگ به این محدودیت توجه نمایید.
-
تعریف دیتابیس
میدانیم که داده های هر وب سایت باید در دیتابیس های مربوطه تعریف شوند. این موضوع مهم را به خاطر بسپارید که هیچگاه اطلاعات دو یا چند وب سایت را در یک دیتابیس تعریف نکنید. لازم است و باید که به ازای هر وب سایت یک دیتابیس معادل آن تعریف نمود. این موضوع مهم گاه با تعاریف شرکت های هاستینگ برای هاست های ارائه داده شده در تناقض است به این ترتیب که تعداد دیتابیس در آنها محدود و در بعضی از موارد فقط امکان تعریف یک دیتابیس وجود دارد و برای اضافه نمودن دیتابیس اضافه باید هزینه های بیشتری را تحمل کنیم.
-
تعریف زیر دامنه Sub Domain
زیر دامنه بخشی است وابسته به نام دامنه اصلی و تعریف میشود برای اینکه قسمتی از وب سایت ما را مدیریت و سازماندهی کند. به طور مثال control.webbaresh.com نمونه ای است از زیردامنه که control زیر دامنه و دامنه اصلی webbaresh.com است و با تایپ آن وارد کنترل پنل وب سایت خود میشویم.
یکی از کاربردهای اصلی زیر دامنه نصب نسخه از سایت مثلا یک نسخه از وردپرس روی زیر دامنه است که عینا مانند وب سایت اصلی کار میکند و به روزآوری های جدید و نصب پلاگین های جدید و یا نسخه ای آنها را ابتدا روی این زیر دامنه تست و آنگاه روی وب سایت اصلی عمل خواهیم کرد.
باید توجه کرد که شرکت های ارائه کننده هاست، روی تعداد زیر دامنه محدودیت ایجاد میکنند.
-
حساب ایمیل Email Acount
هنگامیکه هنوز وب سایت ما کوچک است و یا تعداد ایمیل های ارسالی و دریافتی ما حجم کمی دارند ، به راحتی میتوانیم ایمیل های خود را از طریق هاست خود تعریف و مدیریت کنیم . طبیعتا در صورت گسترش وب سایت و بالا رفتن تعداد ایمیل ها و ارائه کمپین های چند صد هزار تایی لازم است که به صورت دیگری ایمیل های خود را مدیریت نماییم که در مقالات دیگر آنرا شرح داده ام.
3- سفارش و تهیه وب سایت
در این مرحله باید وب سایت خود را طراحی، آماده ، آزمایش کنیم و نهایتا آن را به هاست انتقال و نصب و آنلاین نماییم.
جهت آشنایی شما با مراحل تولید و طراحی وب سایت میتوان آن را بطور کوتاه، به شرح زیر خلاصه نمود:
- امکانسنجی اولیه ، یک از مهمترین قدم های اولیه است برای شناخت کامل و همه جانبه از خواسته های صاحب وب سایت. طراحی وب سایت دقیقا باید بر اساس خواسته ای کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت کارفرما انجام پذیرد. دانستن اینکه سمت وسوی حرکت کارفرما در آینده چگونه است، پارامتر بسیار مهمی است که باید در طراحی لحاظ شود تا در آینده وب سایت را دچار سکته و حتی تعطیلی نکند بلکه از آنچنان انعطافی برخوردار باشد که با یک دستکاری کوچک ، خواسته های جدید در آن لحاظ شود.
- طراحی بانک های اطلاعاتی
- طراحی اولیه وب سایت (لی اوت سایت ) و تایید آن توسط کارفرما ( تغییرات خواسته شده توسط کارفرما روی طرح اولیه انجام خواهد شد تا کارفرما طرح را تایید نمایید )
- کد نویسی وب سایت و تهیه نسخه های اولیه صفحات اصلی.
- انتقال صفحات به هاست و آنلاین شدن آزمایشی سایت . مرحله اول آزمایشی کوتاه مدت، که کارفرما تاییدیه را بعد از مدت کوتاهی اعلام میکند.
- مرحله آزمایشی دوم و طولانی مدت که در پشتیبانی یکساله رایگان ما ادغام میگردد و در این مرحله بعد از جمع آوری بازخوردهای مشتریان ، همکاران ، رقبا و به طور کلی بازدیدکنندگان وب سایت، به تراشکاری سایت پرداخته شده و خطاهای احتمالی سایت نیز تصحیح میگردد.
بعضی از نکاتی که بهتر است در هنگام تهیه و طراحی وب سایت به آن توجه نمایید عبارتند از :
- برای طراحی، کدنویسی، و پیاده سازی وب سایت با افراد متخصصی که سابقه خوبی در این زمینه دارند و نمونه های انجام شده ای دارند همکاری کنید.
- دقت نمایید که محتویات وب سایت شما صحیح و درست باشند و به راحتی در دسترس بازدیدکنندگان وب سایت قرار گیرند.
- در باره آنچه که کاربران و مشتریان شما میخواهند بدانند فکر کنید و آخرین اطلاعت درست را در دسترس آنها قرار دهید ، نه آنچه که شما میخواهید به آنها بگویید.
- آدرس وب سایت خود را در فعالیت های تبلیغی و مارکتینگ خود ارائه و همچنین روی کارت ویزیت خود نیز چاپ نمایید.
- به دقت روی اجزا وب سایت خود کار کنید ، بگونه ای که در لیست جستجوی موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ و غیره قرار گیرند و البته در صفحات اول و مخصوصا صفحه نخست.
اصطلاحاً باید روی سئو ( SEO ) سایت کار کنید . این مخفف کلمات Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو میباشد.
این روند باید از همان ابتدای طراحی سایت و به گونه ای حرفه های تدارک دیده شود و در ادامه زندگی وب سایت شما و اضافه نمودن بخش ها و محتویات جدید ، همواره در نظر گرفته شود. - امروزه تنوع دستگاه هاو گجت هایی که به اینترنت متصلند و افراد بوسیله آنها مشغول پیمایش و مررد اطلاعات وب سایت ها هستند بسیار زیاد است و در این میان تلفن های همراه حرف اول را میزنند . به طور مثال آمار تلفن های همراه در ایران که به اینترنت متصلند بیش از 45 میلیون دستگاه است که هر روز نیز به آنها اضافه میشود. این موضوع مهم باعث میشود که ما به گونه ای وب سایت خود را طراحی نماییم که در تمام این وسایل با صفحات نمایش گوناگون و اندازه های مختلف ، به راحتی قابل دیدن و پیمایش باشد.
اصطلاحاً به این خصوصیت وب سایت، واکنش گرا ( Responsive ) گفته میشود.
در بسیاری از مواقع و در بعضی از کسب و کارها ، با یک طراحی مناسب واکنشگرا، شما از طراحی و هزینه نمودن آپ برای موبایل ها، خلاص خواهید شد.
با تشکر از شما جهت مطالعه این مقاله، خواهشمند است نظرات خود را ارسال فرمایید و به ما در بهینه نمودن مقالات نوشته شده و راهنمایی برای تهیه مقالات جدید کمک نمایید .
با تشکر – کیانوش کلانتری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
خیلی مطلب خوبی بود. ممنون از به اشتراک
گزاری.